Близкият изток бе една от темите на дебатите в Европейския парламент

...
Близкият изток бе една от темите на дебатите в Европейския парламент
Коментари Харесай

Евродепутати искат за ясна позиция относно ситуацията в Близкия изток

Близкият изток бе една от тематиките на дебатите в Европейския парламент през последните няколко месеца, макар че позицията на Парламента е надалеч от консенсуса, който той сподели във връзка с войната в Украйна. По-рано тази седмица както Комисията, по този начин и огромна част от членовете на Екологичен потенциал отхвърлиха нападенията на Израел против войските на Организация на обединените нации в Ливан и приканиха за преустановяване на огъня, само че до момента не е импортирана резолюция.
Губим разговора, не можем да реализираме единодушие по нито едно официално съобщение по отношение на Газа или Ливан. И мисля, че би трябвало да дадем образец. Тук имаме доста накриво виждане за Близкия изток и мисля, че то идва основно от крайната десница, тъй като те приказват единствено за въпросите на сигурността, а за филантропичните въпроси въобще не приказват.
Хана Джалул, Социалисти и демократи
Искане за неотложно преустановяване на огъня, искане за преустановяване на нападенията против разположената на място обединена задача, увеличение на филантропичната помощ и средносрочна тактика за нормализиране на ситуацията в региона и съответно в Ливан. Това са политически начинания, които би трябвало да бъдат подхванати или в границите на Организацията на обединените народи, или в идеалния случай в европейската рамка.
Николас Паскуал Де Ла Парте - член на ЕНП

Но „ Патриоти за Европа “, главната популистка, евроскептична партия в Европейския парламент, отхвърли обвиняванията, че блокира резолюцията, призоваваща за преустановяване на огъня в Ливан. Те настояват, че огромната коалиция на ЕНП и социалдемократите в Парламента би имала задоволително власт, с цел да одобри тази позиция. Текстът, макар че няма наложителен темперамент, може да обезпечи основна политическа поддръжка за Ливан.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР